keskiviikko 9. lokakuuta 2013

Mielipidepostaus: Rasismi

Moni varmasti on kuullut useaan otteeseen sanan: rasismi. Kyllä, aivan varmasti. Ensinnäkin haluan kysyä kaikilta, oli rasisti tai ei, niin miten te käsitätte sanan, rasismi? Rasismi tarkoittaa jonkinlaista syrjintää, jota tapahtuu täällä monella eri tavalla. Osaan kertoo tästä aiheesta, oikeastaan miten itse nään tämän asian Suomessa, sillä itse en ole käynyt Ruotsia kauempana joten en voi tietää miten ulkomailla otetaan suomalainen vastaan. Mutta anyway.

Eli niin kuin sanoin, rasismia tapahtuu monella eri syrjintätavalla. Ihmisen ihon värin takia, uskonnon, seksuaalisen suuntautumisen ja myös sen kulttuurin. Rasismi myös liittyy tosi useesti kiusaamisen syyksi. Oikeesti en osaa vain käsittää, MIKSI ihminen syrjii ja haukkuu ihmistä jonkun ihon värin takia? Mikä on se hyvä syy siihen, että tuottaa sen pahan olon haukkumalla "neekeriksi" tai millä tahansa pahalla nimityksellä? Miksi suurinosa suomalaisista on niin rasisteja, että haukkuu tummaihoisia, ja käskee painua v*ttuun sinne mistä tulikin? Eikö se jo riitä, että meillä joka ikisellä on samanvärinen veri? Se yhistää meitä kaikki ja se jo antaa isonki roolin sille, että jokainen saa näyttää ulkoapäin sellaselta kun on. Mitä kukaan ihminen voi sille, millaiseksi he syntyvät? Eihän kukaan voi mitään ulkonäölleen, ihon värillee eikä edes hiusten värille.
Swag ϟ
Toinen suuri syrjinnän kohde on ihmisen seksuaalisen suuntautuminen. Miksi pitää olla se rasisti, syrjijä tai se paskanpuhuja sen takia, että ihminen sattuu tykkäämään molemmista sukupuolista tai siitä samasta mitä hän itse on. Jokaikinen ihminen on omalla tavallaan erilainen ja arvokas. Kukaan ei pidä samoista asioista, kukaan ei ole täydellinen, eikä tule sitä koskaan olemaankaan.

Mitä väliä, jos jätkä on homo? Mitä väliä jos muija on lesbo? Mitä väliä jo jätkä/muija onkin bi-seksuaali? Sillä ei ole mitään helevetin väliä! Se kenestä ihminen tykkää, niin ei tee siitä normaalista poikkeavaa. Sattumoisin kuulen paljonkin tästä, et "hyi vittu onks toi homo", "hyi helevetti tykkääks toi muijista että jätkisä" "hyihyihyi". En jaksa kuunnella _keneltäkään_ valitusta siitä, että joku ei ole hetero. Mitä väliä? EI MITÄÄN.
Tumblr
♥sugaMama
Tästä tulikin mieleen esimerkki. Sattumoisin luin Julkkis-BB:n facebook sivuja, jossa oli että, nykyinen asukas, Aleks, oli raivonnu talossa jotain. Ja sieltä kommenttien seasta löytyi kommentti:
"homohan se on.......ei tarvi ihmetellä" Ai jumalauta ku mulla kiehahti siinä vaiheessa. Alhaalla kuva kyseisestä keskustelusta. Ja siinähän kerron melko vahvanmielipiteen kyseisestä asiasta.



Niinkuin kuvasta huomaa, niin nykymaailmassa tosiaan on niitä homoja, lesboja, bi-seksuaaleja ja myös niitä heteroita. Mutta mikään näistä suuntaumisista ei tee ihmisestä yhtään epänormaalia. Piste.
Ja kun tämä kyseinen henkilö väittää, että homohan ei ole missään tapauksessa normaali ihminen, eikä se hänen mielestään oleva "normaali" ihminen käyttäydy noin, niin viimeinen kommentti joltain henkilöltä on erittäin hyvä kommentti kyseiseen asiaan!! Koska suomalaisethan ei saa selvinpäi sanaa suustaan, mutta kyllä humalassa senki vertaa löytyy asiaa ja silloinhan loppua ei näy.

Mutta asiaan. Mulla on muutamakin kavereistä sellasia, jotka ei ole heteroita. Ja mullehan se ei ole mikään ongelma. Ei oo ollut koskaan. Itse osaan hyväksyä ihmisen sellaisena kuin on, okei sellaisia tapauksiakin löytyy keitä en voi vain kertakaikkiaan ollenkaa sietää. Mutta sietäminenhän on eri asia kuin hyväksyminen? Eikös? -No kyllä vain-
Crucify Me
"Ulkomaalaiset elää "sossun" rahoilla" 

Tätä kuulee monesti, miten suomalaiset jaksavat itkeä siitä, että ulkomaalaiset eivät tee töitä vaan leveilee sossun rahoilla. Okei, sellaisia ihmisiä onki varmasti Suomessa, mutta jos muutama on tälläinen niin se ei tarkoita että jokainen on! On myös näitä hyviä ulkomaalaisia, jotka oikeasti tekevät töitä elättääkseen perheensä. Ulkomaalaisten on vaikea saada töitä, sehän on selvää eikö? Koska jotkut paikat on vain sellaisia, ettei pysty luottamaan koska se ihon väri sattuu olemaan tummempi ku oma. Ja myös syynä on sekin, että jos yksi pettää luottamuksen kyseiseeen työpaikkaan, nii se työpaikka menettää jokaiselle ulkomaalaiselle luottamuksen.

"Ulkomaalaiset a) pelaa ja pettää ja b) ei kunnioita naisia."
Kyllä, osa ulkomaalaisista on tälläisiä kyseisiä "pleijereitä", mutta ei suinkaan jokainen. Tunnen moniakin ulkomaalaisia ja osa on tosi ihania ja välittäviä. Osa taas on niitä, jotka on vain seksin perässä ja samalla pyörittää montaa muijaa. Mutta näitäkään ei näe vain ulkomaalaisissa, sillä monimoni suomalainen on yhtä samanlainen pleijeri. Siitä ei pääse yli, eikä ali, eikä lävitse. Piste.
Kunnioitus on myös melko sama asia. Monikin (ainakin mun tuntema) ulkomaalainen osaa jopa paremmin kunnioittaa naisia kuin oman maan jätkät. Kyllä. Monesta tuo lause varmasti kuulostaa kauheelta, mutta tottahan se vain on. (Ottakaa huomioon mun _oma_ näkemys asiasta). Mutta en tosissaa tarkoita, että suomalaiset jätkät ovat kaikki tälläisiä. Ei tosissaan! On myös niitä jotka oikeasti välittää ja kunnioittaa meitä naisia! Mutta paljon on myös niitä, jotka ei kunnioita ja ei välitä paskan vertaakaan.
kristin amalie -
"Kaikilla ihmisillä on oikeus työhön ilman syrjintää ja samaan palkkaan samasta työstä."

"Kaikilla ihmisillä on oikeus peruskoulutukseen."

"Kaikilla ihmisillä on samat oikeudet ja velvollisuudet."
Facebook
Mutta joo, itse en hyväksy nyt enkä tule koskaan hyväksymäänkään rasismia. Katon pahalla niitä ihmisiä, jotka haukkuvat jokaisen tummaihosen, jokaisen homon/lesbon/bi:n. Rasismia tapahtuu myös toiste päin. Kyllähän ulkomaalaiset haukkuvat suomalaisia miltein samalla tavalla kuin suomalaiset ulkomaalaisia. Ei rasismia tapahdu vain suomalaisten suusta eikä käytöksestä. Sitä ei vain oteta niin rankasti huomioon kuin sitä miten suomalaiset kohtelevat ulkomaalaisia. Tämä on yhtä typerää molemmin puolin.
goodleftund0negoSupermodel - Mallin lilalolee profiili

TÄSSÄ OLI MUN MIELIPIDE. PISTE.
KERTOKAA OMIA MIELIPITEITÄNNE KYSEISESTÄ AIHEESTA.
ONKO RASISMI VÄÄRIN VAI OIKEIN TEIDÄN MIELESTÄ?
♥ THANKS ♥

!!! KUVAT: WE♥IT !!!

4 kommenttia:

  1. Tuli tosta työpaikkajutusta mieleen, että Suomeen tulee paljonki KORKEASTI KOULUTETTUJA maahanmuuttajia, mutta ne ei saa täältä töitä, koska suomalaiset (ei kaikki, mutta valitettavasti vielä aika moni..) suhtautuu maahanmuuttajiin epäluulosesti. Minkä ne sille voi että niiden maassa on syttyny sota ja miltäköhän meistä tuntuis jos jouduttas lähtemään pakoon omasta maasta johonki toiseen maahan ja meitä kohdeltais samalla lailla? Ja sitte ihmiset valittaa että "ne elää sossun rahoilla, menis ees töihin", niin miten ne menee töihin ku niitä ei oteta töihin? :D Mun mielestä suomalaisilla on jotakin opittavaa maahanmuuttajilta (esim. välittämisen kulttuuri, välitetään kaikista yms),mutta meillä pitää kans opettaa niille suomalaisia tapoja eikä vaan haukkua niitä. Suomalaiset ja maahanmuuttajat vois oikeasti tehä niin hyvää yhteistyötä keskenään jos suomalaiset ei olis niin tampioita ja ahdasmielisiä :D Tästä hyvänä esimerkkinä mun kaveri joka asuu kaupungissa jossa on paljon maahanmuuttajia ja VAIN maahanmuuttajanaapurit tervehtii häntä joka aamu, ei suomalaiset.

    En ihannoi tässä kommentissa maahanmuuttajia mitenkään erityisemmin ja tiiän että ei ne kaikki oo tollasia. Mutta sun postaus oli täyttä asiaa ja kuten ehkä huomaat se sai mut avaamaan sanaisen arkkuni. :-D Voisin jauhaa tästä loputtomiin mutta en tee tästä kommentista liian pitkää haha.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Iha totta! On niitä hyviäki maahanmuuttajia, jotka oikeesti haluaa tehä sitä työtä eikä vain leveile ja oikeasti niillä sossun rahoilla. Ja toi on just hyvä esimerkki, et miltä meistä tuntuis jos suomee tulis sota ja jouduttais pakoon tai jotain muuta sellasta että jouduttais lähtee ja sit meijät otetaa paskamaisesti vastaa siinä maassa johon jouduttais/päästäis. Jos meitä kohdeltais samalla tavalla ku monet suomalaiset näitä ulkomaalaisia niiin varmasti ois kauheeta!! En käsitä, miks pitää edes syrjiä sen ihon värin takia jne.

      Ja siinäki sen huomaa, et jos on suomalaisia sekä ulkomaalaisia kavereina, ni useemmi ne ulkomaalaiset moikkaa mua itteeni ku suomalaiset. Se voi olla seki, et jos tuntee sen suomalaisen paremmi mutta silti on muissaki huomannu et nää ulkomaalaiset on paljo "ystävällisempiä" kuin moni suomalainen. Mutta ei läheskään kaikki kumminkaa!

      Ja nii no kuka ihannoiskaa niitä ulkomaalaisia, jotka tulee suomeen vain tyylii sossun rahat mielessää ja ei tee mitää sen eteen että ansaitsis sen rahan. Tai ketkä on muutenki niitä kauheita, mutta pitää muistaa että todellaki niitä hyviäki on ;-) Ja kiitos paljon! On kiva saada monelta mielipiteitä kyseisee asiaa. Hah :-D

      Ja ainii vielä lisäks, että osaan kertoo muutenki tästä asiasta hyvin koska mulla tosiaa on niitä ulkomaalaisia kavereita montaki. Ei tosin täällä Mikkelissä niinkään mutta voisin sanoo että Tampere jossa koitan useesti käyä nii suurin osa on varmaa ulkomaalaisia ketkä tulee vastaa ja joita tunnen :-)

      Poista
  2. en oo rasisti, mutta kyllä se vaa omasta mielestäni on vähä sillei että noita maahanmuuttajia tulee tänne suomee paljo ja niille annetaan rahaa ja sitten kaikki täällä nousee koska ei oo varaa enää mihikkää.. verot nousee ynm. :/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niiii kyllähä niitä tulee Suomeenki tosi paljon, ja yks syy on just se ettei ne voi vaa elää siellä omassa maassa. Mutta kute sanoin, että moni on sellane joka elää vain sellai et ku tarttee rahaa nii menee hakemaan ja elää siis niillä sossun rahoilla. Mutta myös moni tekee oikeesti sitä työtä.
      Se miks verot jne nousee ei voi pistää vain ulkomaalaisten piikkii :-)..

      Poista